Suomalaisen jalkapallon elävä legenda, Leverkusenin päävalmentajana nykyään toimiva Sami Hyypiä hehkuttaa Amsterdamin Ajaxissa loistavaa Huuhkajien nykyistä kapteenia Niklas Moisanderia.

Pelaa Feyernoord-Ajax Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 2,75 – 3,30 – 2,40
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

– Moisanderin otteet ovat loistava juttu suomalaiselle jalkapallolle – myös niissä otteluissa, joissa hän ei ole maaleja tehnyt, sillä päätehtävässään puolustamisessa, hän on onnistunut erinomaisesti, Hyypiä kertoo Ilta-Sanomien verkkosivuilla.

Mestarien liigassa maalinteko on suomalaisille harvinaista herkkua. Toki Jari Litmanen teki niitä liukuhihnalta huippuvuosinaan, kaiken kaikkiaan 23 kappaletta, mutta muilta niitä on nähty harvakseltaan, kuten harvakseltaan on nähty edes suomalaisia pelaajia kyseisessä seurajoukkueiden huipputurnauksessa.

Kahden maalin kerho

Hyypiä teki Liverpoolin paidassa Mestarien liigassa vuosien varrella pari maalia ja Moisander on tehnyt nyt saman määrän kahdessa edellisessä Mestarien liigan ottelussa huippuvastustajia Real Madridia ja Manchester Cityä vastaan.

– Toivon mukaan Niklas ohittaa minut Mestarien liigan maalintekijätilastoissa puolustajien kategoriassa. Nyt on kaksi maalia tehtynä ja toivon mukaan ne eivät jää viimeisiksi.

Moisander lienee avauksessa Hollannin liigan huippukamppailussa sunnuntaina Feyernoordia vastaan.