Valioliigan ja Espanjan liigan yleisesti ajatellaan olevan kaksi kärkisarjaa jalkapallomaailmassa, mutta Saksa on kovaa vauhtia nousemassa rinnalle pelikentillä ja taloudellisestikin saksalaisjoukkueet ovat esimerkillisiä.

Espanjassa kärkikaksikko Barcelona ja Real Madrid ovat olleet omaa luokkaansa, mutta seuraava kastikin – Valencia, Atletico Madrid, Athletic Bilbao ja Malaga muun muassa – ja pitävät maan liigan yleisen tason korkealla.

Tiistaina ja keskiviikkona pelatuissa Mestarien liigan ottelussa peräti kolme neljästä englantilaisjoukkueesta kärsi tappion. Englannissa jyräävä Chelsea jäi ukrainalaisen Shakhtar Donetskin jalkoihin, Manchester City joutui Amsterdamin Ajaxin ja Niklas Moisanderin jyräämäksi 1-3-lukemin ja Arsenal kaatui saksalaiselle Schalkelle kotikentällään. Ainoastaan ManU voitti oman ottelunsa, nousten kahden maalin takaa 3-2-voittoon Bragaa vastaan.

Saksa maapisteissä jo Englannin rinnalla

Espanjalaisseuroista Barcelona ja Valencia ja Malaga voittivat omat kamppailunsa, kun puolestaan jättiseura Real Madrid kärsi tappion Bundesliigan Borussia Dortmundille 1-2.

Saksalaisten suurin seura Bayern München voitti puolestaan ranskalaisen Lillen tiistaina 1-0-lukemin.

Alkukauden suorituksista ei liian suuria yhteenvetoja kannata tehdä maiden seurajoukkueiden tasosta, mutta UEFA:n maarankingin perusteella Saksalaiset nousivat jo viime kauden suorituksilla Englannin tasolle ja nyt maan kärkijoukkueet ovat ottaneet vielä askeleen eteenpäin.

Viiden vuoden otannan perustella Englanti on niukasti Espanjaa edellä, mutta nyt Saksa on kiilaamassa tulevina vuosina jäädäkseen näiden tasolle.

Mailla on vahvat edustukset myös Eurooppa-liigassa. Espanjalla hallitseva mestari Atletico Madrid, Athletic Bilbao ja Levante, Englannilla Liverpool, Tottenham ja Newcastle ja Saksalla Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart sekä Hannover.

Maxino tarjoaa 50 ILMAISKIERROSTA suosittuun Starburst-peliin!
Ei vaadi omaa talletusta! Kampanja on ajallisesti rajoitettu, joten toimi heti!