Huuhkajien keskikenttäpelaaja Tim Sparv vastasi lauantaina Hollannin liigan parhaasta suomalaissuorituksesta, kun mies viimeisteli kauden toisen maalinsa ottelussa AZ Alkmaaria vastaan.

Groningen meni suomalaisen maalilla 1-0-johtoon vajaan tunnin kohdalla, mutta Alkmaar tasoitti varttia myöhemmin ja ottelu päättyi pistejakoon.

– Aina hauska tehdä maali. Harmittavaa, että emme kuitenkaan pystyneet säilyttämään johtoasemaamme, Sparv kertoi Twitter-tilillään.

Alkmaarin vaihtopenkkiä kulutti Pikkuhuuhkajissakin esiintynyt Thomas Lam, joka on aiemmin kertaalleen päässyt ykkösmiehistössä kentälle tällä kaudella.

Groningen on sarjassa 10:s, viime vuosina kärkipäässä esiintynyt AZ on vasta 12:s.

Moisander ja kumppanit pitivät maalinsa puhtaana

Niklas Moisander oli palannut Ajaxin kokoonpanoon sairastelujen jäljiltä, minkä vuoksi hän jätti välistä myös Huuhkajien keskiviikon Kypros-ottelun. Amsterdamilaiset ottivat 2-0-kotivoiton VVV Venlosta, jonka maalilla Niki Mäenpää pelasi täydet minuutit.

Ajax on jäänyt yhdeksän pistettä sarjakärki PSV:stä, joka murskasi lauantaina ADO Den Haagin peräti 6-1-lukemin. Venlo on sarjassa viimeistä edellisenä.

Jukka Raitalalle ei vastuuta

Heerenveenin päävalmentajana toimiva hollantilaislegenda Marco Van Basten ei antanut luottoa suomalaispuolustaja Jukka Raitalalle lauantaina. Friisiläiset hävisivätkin kotonaan 0-2-lukemin Waalwijkille. Joukkue on sarjassa vasta sijalla 13.