JJK lähti menneeseen kauteen suurin odotuksin, mutta kausi Veikkausliigassa sujui mollivoittoisesti. Europelit toivat kuitenkin osaltaan iloa seuraan.

JJK nappasi kaudella 2011 pronssiset mitalit ja tavoitteet olivat kovat myös tälle kaudelle. Sarjan yhdeksäs sija ei kuitenkaan seurajohtoa tyydytä:

– Vaikka sijoitus jätti parantamisen varaa, niin isoa kuvaa katsottaessa olemme saaneet vakiinnutettua paikkamme Veikkausliigassa, toimitusjohtaja Joni Vesalainen etsii positiivisia puolia seuran verkkosivuilla.

JJK:n europelit päättyivät Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle montenegrolaista FK Zetaa vastaan. Vaikka tappio tuosta otteluparista oli pettymys, alla oli kuitenkin hieno voitto ensimmäiseltä kierrokselta norjalaisesta Stabaekista.

– Ja joka tapauksessa, kun myöhemmin katsomme taaksemme, ovat hienot muistot historiamme ensimmäisistä europeleistä se, mitä me loppujen lopuksi muistamme JJK:n kaudesta 2012, Vesalainen tiivistää tuntonsa.

“Liigaan taisimme lähteä takki auki”

Vesalainen myöntää, että seurajohdossa tehtiin virheitä kauden alla.

– Olemme hallituksen kanssa todenneet, että joukkueen rakentamisen epäonnistuminen menee meidän piikkiimme. Euro-otteluihin meillä oli selkeä näkemys siitä, mitä lähdemme tavoittelemaan ja miten tuo saavutetaan. Liigaan sen sijaan taisimme lähteä liiaksi takki auki.

JJK aikoo tehdä muutoksia ensi kaudelle.

– Meillä ei ollut kyllin selkeää kilpailustrategiaa ja ylipäänsä urheilujohtamisessa oli puutteita – tähän on tulevan kauden osalta tulossa muutos pelaajakoordinaattorin muodossa. Myös puolustuksen kanssa pelasimme riskipeliä – sieltä haettiin säästöä, eikä viime kauden jälkeen poistuneiden pelaajien korvaamiseen panostettu tarpeeksi.

– Kun sitten vielä esimerkiksi Tuomas Latikka joutui olemaan lähestulkoon koko kauden toipilaana, vaikeutti se lisää puolustuspään tilannetta, Vesalainen pohtii.