Huuhkajat päätti vuoden 3-0-voitolla Kyproksesta ja voitto olikin maajoukkueelle jo kauden viides. Vaikka tärkeimmissä paikoissa, MM-karsintapeleissä, on vielä yskinyt, voidaan tästä ammentaa uskoa tulevaisuuteen.

– Pallo liikkui iloisesti hyökkäyspäässä ja olimme puolustuspäässä aggressiivisia ja yhtenäisiä. Olimme hyvällä liikkeellä koko pelin. On kiva voittaa vieraissa 3-0, päävalmentaja Mixu Paatelainen kommentoi ottelun jälkeen Palloliiton kotisivuilla.

– Moni voi ajatella, että tämä oli vain Kypros, mutta se on erittäin hyvä joukkue ja heillä on erinomaisia yksilöitä. Aggressiivinen ja yhteinen hyökkäys- ja puolustuspelimme kuitenkin tylsytti heidän joukkueensa.

”Jolle” debytoi A-maajoukkueessa

Mixu otti mukaan ryhmäänsä ensi kertaa Veikkausliigassa läpimurron tehneen Joel Pohjanpalon, jonka perässä kolkuttelevat useat ulkomaalaiset seurat. Paatelainen antoi miehelle debyytin viimeiseksi 20. minuutiksi.

– Hän tuli heti hyvin sisään, Mika Ojala ja Toni Kolehmainen järjestelivät heti hänelle maalipaikan, mutta tällä kertaa hän ei harmittavasti onnistunut. Hän löysi kuitenkin heti yhteisen sävelen joukkueen kanssa ja se on hyvä.

Suomen seuraava tosipaikka on ensi maaliskuun MM-karsintapeli Espanjaa vastaan vieraskentällä. Joukkue pelaa pari valmistavaa ottelua sitä ennen lopputalvesta.