Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n vuoden pelaajan eli Ballon d’Or -palkinnon saajaksi on alkuperäisestä 23 pelaajan valintalistalta on nimetty kolmen kärkinimen joukko. Kaikki ehdokkaat ovat Espanjan La Ligasta – FC Barcelonan Lionel Messi ja Andres Iniesta sekä Real Madridin tähti Cristiano Ronaldo.

Messi jahtaa vuoden päätteeksi saksalaisen Gerd Müllerin kalenterivuoden 85 maalin ennätystä vuodelta 1972. Argentiinalainen on iskenyt 82 maalia ennen vuoden viittä viimeistä ottelua. Mies voitti seurajoukkueessaan viime kaudella Espanjan cupin Copa del Reyn sekä on johdattanut Argentiinan maajoukkueen Etelä-Amerikan MM-karsintalohkon kärkeen.

Iniesta ja Ronaldo haastajina

Iniesta on myös ollut Barcelonan kantavia voimia, minkä lisäksi hän oli merkittävässä roolissa, kun Espanja voitti kesällä jalkapallon Euroopan mestaruuden.

Portugalilainen Ronaldo johdatti Real Madridin viime kaudella Espanjan mestariksi Barcelonan nenän edestä. Ronaldo iski joukkueelleen peräti 46 liigamaalia, mutta jäi neljä maalia Messin maalisaldosta.

Messi on voittanut palkinnon kolmena edellisenä vuotena. Naisten vuoden pelaajan palkinnosta kisailevat brasilialainen Martha sekä USA:n Abby Wambach ja Alex Morgan.

Palkintojen voittajat julkistetaan FIFA:n palkintogaalassa 7. tammikuuta. Samalla nimetään myös vuoden valmentaja ja vuoden joukkue.