FC Barcelona on tuottanut eniten pelaajia Euroopan top 5-liigoihin, kertoo Sportingintelligence. Tilastointiin on laskettu ykkösjoukkueissa mukaan olevat pelaajat Espanjan La Ligasta, Englannin Valioliigasta, Italian Serie A:sta, Saksan Bundesligasta sekä Ranskan Ligue 1:sta.

FC Barcelona on tuottanut peräti 38 pelaaja näiden liigojen seurojen ykkösmiehistöihin. Kasvatiksi lasketaan pelaajat, jotka ovat viettäneet vähintään kolme vuotta seurassa 15-21 välillä. Näistä pelaajista 14 on yhä seuran palkkalistoilla.

Barcelonan pelaajakasvatuksen laadusta kertoi myös parin viikon takainen Levante-kamppailu, jossa joukkueella oli täysin omista kasvateista koottu ryhmä kentällä.

Toisena listalla on Ranskan suurseura Lyon, jonka kasvattamia pelaajia löytyy 31 kappaletta. Kolmantena on Real Madrid 29 miehellä.

Ensimmäinen englantilaisseura on Manchester United, joka on listan viides 24 pelaajalla. Viidentenä on ensimmäinen saksalaisseura Bayern München, joka on tuottanut 23 pelaajaa huippuseuroille. Italian ykkönen on Atalanta Bergamo, josta maailmalle on lähtenyt 20 pelaajaa.

Lue alkuperäinen artikkeli tästä.