HJK:n superlupausta Joel Pohjanpaloa on viety jo ulkomaille pitkin alkutalvea ja helsinkiläisseura on kertonut olleensa neuvotteluyhteyksissä mm. Sami Hyypiän luotsaaman Bayer Leverkusenin kanssa (uutinen). Nuorukainen kuitenkin loukkaantui viime viikolla harjoitusten yhteydessä, leikattiin maanantaina ja HJK tiedotti tiistaina, että alkuperäinen kolmen kuukauden topimusaika pitänee kutinsa.

HJK-luotsi Sixten Boström kertoi maanantaina SuomiFutis-sivustolle OrsaSport Tournament Vantaan tiedotustilaisuuden yhteydessä, että ei usko Pohjanpalon loukkaantumisen olevan esteenä siirrolle ulkomaille tammikuussa, kun kansainvälinen siirtoikkuna on auki.

– Loukkaantuminen voi jonkun seuran karkottaa siten, että panevat jutun tulevaisuuteen. Toisaalta suurin osa seuroista näkee ”Jollen” tulevaisuuden hankintana. Silloin tällainen kolmen kuukauden breikki ei välttämättä tunnu missään. Jos kiinnostus on, niin se säilyy joka tapauksessa, Boström kertoi.

– Ruotsissa oli vuosi sitten vähän samantyyppinen tapaus. Pelaajalla meni polven ristiside poikki, mutta ei mennyt kuin viikko, että hänet ostettiin. Ristiside on kuitenkin sellainen, että se voi jopa päättää koko uran, mutta silti kaupat tehtiin.

”Täytyy hyödyntää mahdollisimman hyvin”

Boströmin mielestä stoppi voi toimia Pohjanpalolle positiivisena asiana ja nyt on aikaa kehittää muita ominaisuuksia.

– Nyt tavallaan pakolla on mahdollisuus tehdä sellaisia asioita ja voimistaa asioita, mitä ei välttämättä normaalissa harjoittelussa koko ajan kerkeä. Siltä osin käyttää tilaisuuden hyväkseen. Se tapahtui mitä tapahtui ja sille ei voida mitään. Mutta se pitää kääntää määrätyllä tavalla positiiviseksi asiaksi ja yrittää hyödyntää tämä aika mahdollisimman hyvin.

Boström ei halunnut puhua siitä, kuinka lähellä tai kaukana Pohjanpalon siirtyminen itse asiassa on ja on ottanut roolin taka-alalla siirtosaagassa.

– En hirveästi omaa energiaa pane siihen. Meillä on onneksi muita ihmisiä, jotka saavat pähkäillä niitä asioita – kuka soittaa ja millä intresseillä. Mutta sen voin sanoa, että kiinnostuneita on paljon.

Kai Lintinen (@kailintinen), Helsinki