HJK:n nuori tehohyökkääjä, talvikuukaudet loukkaantumisesta toipumiseen käyttävä Joel Pohjanpalo kertoi Huuhkaja.tv:n haastattelussa, että hänelle oli pieni yllätys, kun päävalmentaja Mixu Paatelainen kutsui hänet marraskuun Kypros-maaottelun pelaajaryhmään.

– Muistan, kun Mixu soitti. HJK:n kultajuhlat olivat päättyneet edellisenä iltana myöhään ja luulin, että joku vitsinä soittaa. Mixu se kuitenkin oli ja oli iso kunnia, että pääsin edustamaan Suomea miesten tasolla, Pohjanpalo kertoi.

18-vuotias kärkipelaaja nousi suuren yleisön tietoisuuteen iskemällä Veikkausliiga-debyytissään viime kauden ensimmäisellä kierroksella hattutempun IFK Mariehamnin verkkoon. Kaiken kaikkiaan maalisaldo näytti kauden jälkeen 11 osumaa.

Nuorukainen teki lopulta myös maajoukkuedebyytin, kun hän pääsi vaihdosta kentälle Kypros-ottelun toiselle puoliajalle ja oli tehdä maalinkin. Pohjanpalo kertoo, että on vaikuttunut maajoukkueen toiminnasta muutenkin.

– Pidän Mixun valmentajana ajamasta pelitavasta. Haluaa, että hyökätään, pidetään palloa ja prässätään kovaa. Sellainen pelitapa, mitä minäkin haluan pelata. Mixu on tuonut paljon uutta ja kaikki vaikuttaa hyvältä.

Pohjanpalo on HJK:n sopimuspelaaja, mutta miestä ollaan viety pitkin syksyä ulkomaille. Joulukuussa sattunut loukkaantuminen pitää miehen sivussa alustavasti maaliskuulle, mutta siirto saattaa olla senkin aikana mahdollinen.

HJK:n mukaan se on neuvotteluyhteyksissä useiden seurojen kanssa. Kansainvälinen siirtoikkuna on auki tammikuun ajan, joten lähiaikoina saatetaan asiaan saada uutta tietoa.

Katso Pohjanpalon Huuhkaja-tv:n haastattelu kokonaisuudessaan tästä.