Kuristus Real Madrid -luotsi Jose Mourinhon kaulan ympärillä kiristyi entisestään, kun joukkueelle sattui lauantaina jälleen yksi mahalasku sen hävitessä Malagalle La Ligassa 3-2-lukemin. Real jäi yhä kauemmaksi kärjestä ja Malaga nousi jo kahden pisteen päähän haastamaan joukkuetta suorasta Mestarien liigan paikasta.

– En harkitse eroavani enkä ole huolissani työpaikastani, Marca-lehti siteerasi portugalilaisluotsia.

Kärkijoukkue Barcelona puolestaan voitti lauantaina oman ottelunsa Valladolidia vastaan 3-1-numeroin ja karkasi Realista jo 16 pisteen päähän ja jätti toisena olevan Atletico Madridinkin jo yhdeksän pistettä peräänsä. Mourinho ajattelee realistisesti ja ei usko joukkueensa enää nousevan mestaruuskamppailuun.

– Tältä etäisyydeltä emme pysty kiipeämään takaisin kärkeen. Meidän on pakko myöntää, että esityksemme eivät ole tällä kaudella olleet hyviä.

Välit pelaajiston kanssa kireät

Huhut päävalmentajan ja pelaajiston välisisistä erimielisyyksistä ovat nousseet kehnojen suoritusten jälkeen pinnalle. Julkisisesti välien on molempien osapuolien taholta vakuutettu olevan kunnossa.

Lauantaina viitteitä saatiin muusta, kun Mourinho penkitti joukkueen kapteenin, ykkösmaalivahdin Iker Casillasin, jonka elekieli vaihtopenkiltä kertoi turhautumisesta. Mourinho vakuutti penkittämisen johtuneen vain pelillisistä syistä.

– (Kakkosmaalivahti) Adan on parempi. Maalivahtivalinta ei vaikuttanut juurikaan tämän päivän lopputulokseen. Pelaajat voivat lähteä kotiinsa täysin rentoina, koska he ovat pelanneet viimeiset ottelut hyvin. Olemme olleet vain epäonnekkaita.

Espanjassa vietetään parin viikon joulutaukoa lauantain pelien jälkeen.