Hollanin liigan SC Heerenveenissä ensimmäistä kauttaan neljän vuoden sopimuksestaan pelaava Jukka Raitala ei ole katunut maahan tuloaan. Tärkeintä miehen mukaan oli saada pysyvyyttä monen vuoden seurapoukkoilun jälkeen.

– Päällimmäisenä oli mielessä, kun oli joka vuosi seuraa vaihtanut, että olisi hyvä olla jossain pidemmän aikaa. Myös futiksen kannalta, missä pääsisi pelaamaan enemmän, 24-vuotias laitapuolustaja kertoi YLE Urheilun haastattelussa.

Raitala on pelannut vaihtelevasti kaudella ja päävalmentaja, ex-huippuhyökkääjä Marco Van Bastenin on istuttanut häntä penkillä viime aikoina, kun ei ole ollut tyytyväinen suomalaisen peliesityksiin (uutinen). Valmentajana kokemattomalla Van Bastenilla onkin kovat paineet niskassaan.

– Todella kovat odotukset kaikilla on ollut hänen suhteen. Kausi ei ole ihan nappiin lähtenyt käyntiin ja on saanut median puolelta kritiikkiäkin.

Mies näkee Hollannin hyvänä paikkana kehittyä, minkä vuoksi maassa pelaa useita Suomen maajoukkueen miehiä.

– Vaikka suomalaiset, ketkä täällä pelaavat, ei olla niin nuoria enää, mutta uskotaan, että voidaan lähteä täältä isompiin kuvioihin.

Heerenveen on 18 joukkueen sarjassa sijalla 13. Vain pari pistettä erottaa joukkueen karsijan paikalta. Joukkue kohtaa ensi viikonloppuna kärkikahinoissa mukana olevan FC Utrechtin.