Barcelonan Lionel Messi takoi kuluvana vuonna peräti 91 osumaa seura- ja maajoukkuepelissä, mikä on epävirallinen uusi ennätys. Argentiinalainen väkkärä on kuitenkin vähätellyt maaliensa merkitystä ja harmittelee, että Barcelonan palkintokaappi ei ole täyttynyt halutulla tavalla.

– Olen iloinen maaleistani ja ennätyksistä, jotka olen rikkonut, mutta vuosi olla olisi voinut olla parempi pokaalien suhteen. Jos joukkue ei voita, maalini ovat merkityksettömiä, 25-vuotias ihmemies kertoi El Mundo Deportivolle.

Messi solmi joulukuussa sopimuksen Barcelonan kanssa, joka pitää hänet seurassa vuoteen 2018 asti ja hän kertoo, että toivoo pystyvänsä myös päättämään uransa katalonialaisseurassa.

– Toivon, että voin päättää urani täällä ja viimeisin sopimukseni on askel sitä kohti.

Viime kausi jäi tosiaankin pettymykseksi Barcelonalle, joka voitti vain Espanjan cupin. La Ligassa Real Madrid vei mestaruuden ja Mestarien liigassa Chelsea pudotti seuran välierissä.

Nyt seura johtaa sarjaansa ylivoimaisesti ja eteni lohkovoittajana Mestarien liigan pudotuspeleihin, joissa vastaan tulee AC Milan.