Vaasan Palloseura on vahvisti tiistaina jo pitkään uumoillun siirron – Huuhkaja-vahti Henri Sillanpää liittyy seuraan kolmen vuoden sopimuksella.

– Perheen kanssa tulimme yhdessä siihen tulokseen, että nyt on paras aika tulla takaisin Suomeen. Suomessa ei ole kasvattajaseurani TP-47:n ja VPS:n lisäksi muita joukkueita joille sydämeni sykkii, Sillanpää toteaa seuran verkkosivuilla.

Mies edusti kolme edellistä kautta Ruotsin pääsarjasta viime kauden päätteeksi pudonnut GAIS:ia. Suomalainen oli kuitenkin tämän kauden viimeiset kuukaudet lainalla Norjan liigan Tromsössa.

Tilanteesta saatiin jo viitteitä, kun joukkueen päävalmentaja Olli Huttunen kertoi marraskuussa SuomiFutis-sivuston haastattelussa seuran lähestyneen maalivahtia ja nyt asiat etenivät siihen pisteeseen, että miehen kolmas kerta seuran paidassa on tosiasia.

33-vuotias maalivahti edusti seuraa jo kausina 2000-2002 sekä 2006-2009. Mies on ollut viime vuodet A-maajoukkueen ringissä mukana ja oli vaihtopelaajan syksyn Ranska- ja Georgia-MM-karsintaotteluissa.