Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjä Lauri Dalla Valle siirtyi Fulhamista lainalle marraskuun alussa Englannin kolmossarjatasolla League Onessa pelaavaan Crewe Alexandraan ja on tehnyt seitsemässä sarjapelissään neljä maalia.

Joukkueen manageri Steve Davis hehkuttaakin suomalaisen ja kahden muun lainamiehen – Arsenalista lainalla olevan nuoren Chuks Aneken sekä Newcastlesta tulleen Bradden Inmanin – panosta.

– Lainamiehet ovat suoriutuneet erittäin mainiosti. Emme tehneet tarpeeksi maaleja ja sen vuoksi halusin Laurin ja Braddenin kesken kauden ja Chuksin jo aiemmin, Davis kommentoi This is Stafforshire -lehden verkkosivuilla.

– He ovat tehneet 11 maalia ja missä olisimme ilman niitä? He ovat olleet erittäin tärkeitä meille.

Dalla Vallen jo kertaalleen jatkettu lainasopimus päättyy 8. tammikuuta. Davis vihjaileekin, että seura ei voi laittaa kaikkia munia yhteen koriin ja tarvitsee ensisijaisesti tasonnostoa omilta sopimuspelaajilta.

– Uskon meillä olevan riittävän tasokas miehistö joka tapauksessa. Lainamiehet tuskin ovat täällä koko loppukauden, joten omien pelaajiemme pitää nostaa tasoaan.

Suomalainen on ainakin Crewen paidassa vielä lauantaina pelattavassa Oldham-pelissä sekä myös uudenvuodenpäivän Carlisle-kamppailussa ja seuraavan viikonlopun Stevenage-ottelussa. Crewe on 24 joukkueen sarjassa sijalla 13.