FC Barcelonan tähtihyökkääjä Lionel Messi on suurin ennakkosuosikki kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n parhaan pelaajan palkinnon eli Ballon d’Or:n voittajaksi neljättä kertaa peräjälkeen.

Messi on nimetty yhdeksi viimeisen vaiheen kolmesta ehdokkaasta yhdessä hänen seurakaverinsa, Espanjan paidassa Euroopan mestaruuden voittaneen Andres Iniestan sekä Real Madridin tehotykin Cristiano Ronaldon kanssa.

Ranskassa Paris Saint Germainissa ja Ruotsin maajoukkueessa liukuhihnalta maaleja mättävä Zlatan Ibrahimovic ei kuitenkaan kannata argentiinalaisen valintaa.

– Kuinka monta kertaa hän onkaan palkinnon voittanut? Kaksi, kolme kertaa? Jos jury haluaa olla vähän reilumpi tällä kertaa, palkinto täytyy antaa jollekin muulle, Zlatan kertoi ranskalaiselle Telefoot-kanavalle.

Zlatan itse Ruotsin maajoukkueen kapteenina saa äänioikeuden kilpailuun ja nähtävästi miehen valinta on joku muu kuin Messi. Barcelonan tähteä on kuitenkin vaikea sivuuttaa, koska mies pelaa kaikkien aikojen vuottaan.

Hän on enää maalin päässä Gerd Müllerin nimissä olevasta vuonna 1972 tehdystä 85 maalin kalenterivuoden maaliennätyksestä. Barcelonalla ja Messillä on vielä viisi ottelua jäljellä tänä vuonna rikkoa ennätys.

FIFA:n palkintogaala pidetään 7. tammikuuta. Parhaan mies- ja naispelaajan lisäksi palkitaan vuoden valmentaja ja vuoden joukkue sekä valitaan vuoden paras maali.

CasinoEuro tarjoaa sinulle 5€ ILMAISRAHAA!