RoPS-hyökkääjä Mika Lahtinen on vakuuttunut siitä, että seuran vuosittainen liike Ykkösen ja Veikkausliigan välillä pysähtyy. Joukkue oli ylivoimainen kakkossarjatasolla viime kaudella ja tähtää sarjapaikkansa vakiinnuttamiseen Veikkausliigassa.

Edellinen visiitti Veikkausliigassa kaudella 2011 päättyi putoamisen. Joukkue heikkeni juuri kauden kynnyksellä, kun ulkomaalaisvahvistukset potkittiin pois sopupelisyytteiden vuoksi. Lahtinen itse liittyi seuraan samalla oven avauksella, mutta joukkueen rahkeet eivät liigassa riittäneet.

– Lähtökohdat ovat koko seuralla aivan erilaiset. Liekö RoPS:lla koskaan tässä vaiheessa talvea näin monta sopimustapelaajaa, Lahtinen kertoo Veikkausliigan kotisivuilla.

RoPS:n taustat ovat kunnossa, mutta liigalisenssin vaatimuksista yhä kenttäolosuhteet ovat riittämättömät. Siirtoajan turvin lisenssi myönnettiin ja Rovaniemellä löytyy asiaan jo kehityssuunnitelmat, joiden täytäänpanoa odotellaan lähivuosien aikana.

– Resurssit pysyä liigassa pidemmällä tähtäimellä ovat siinä missä muillakin. Seura on hyvin hoidettu ja talous on kunnossa. Olosuhteet ovat kentän osalta vielä mitä ovat, mutta on siihenkin saatu parannuksia.