Unibetin jalkapalloasiantuntija Shefki ”Sheriffi” Kuqi ylistää Barcelonan Lionel Messiä.

Shefki uskoo, että Messi valitaan maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi neljännen kerran peräkkäin. Näin Messi ohittaisi Michel Platinin. Valioliigan viikonlopun otteluista Sheriffi odottaa tasaisia ja uskoo, että QPR ottaa vihdoin kauden avausvoittonsa.

– Messi on pelannut niin monta vuotta sellaiselle tasolla, että täytyy vain ihmetellä. Ehdottomasti maailman paras jalkapalloilija jälleen kerran. Messin arvoa nostaa erityisesti se, että kaikki puolustavat koko ajan tiiviimmin, hyökkääjä toteaa Unibetin tiedotteessa.

– Onhan Barcelona toki myös huikea joukkue ja Messi saa paljon tukea varsinkin Xavilta ja Andres Iniestalta, mutta valtavasti mies tekee myös häikäiseviä yksilösuorituksia. Viisi-kuusi miestä nippuun ja pallo maaliin.
Maajoukkueessa Messi ei ole kuitenkaan ollut yhtä dominoiva.

– Suurin syy on varmaankin se, että Argentiina ei ole ollut joukkueena niin hyvä. Tulevaisuus näyttää kuitenkin myös sillä saralla paremmalta, niin moni argentiinalainen pelaa tällä hetkellä isossa roolissa huippujoukkueessa, Shefki uskoo.

Kuqi uskoo tasaiseen valioliigakierrokseen

Viikonlopun Valioliiga-otteluista Shefki povaa tasaisia. Hän uskoo, että Liverpool ottaa kolmannen voiton putkeen Aston Villa kustannuksella.

– Aston Villalta on poissa ainakin kärkimies Darren Bent ja viime pelissä Liverpool käänsi tappioaseman West Hamia vastaan voitoksi viimeisen vartin aikana. Tuollainen tuo varmasti virtaa ja itseluottamusta, Shefki pohtii.

Myös Manchester United jatkaa Kuqin mukaan voittojen tiellä Sunderlandin kustannuksella. Unitedin kapteeni Nemanja Vidic on toipunut pitkästä loukkaantumisestaan ja hänet nähtäneen kentällä Sunderlandia vastaan. Sir Alex Fergusonin mukaan tosin ei ole varmaa onko mies avauskokoonpanossa, mutta hän on korostanut kuinka tärkeää on, että mies on takaisin joukkueessa.

Länsi-Lontoon derbystä QPR-Fulham Kuqi povaa huipputiukkaa. Vaikka QPR ei ole hävinnyt Harry Redknappin astuttua ohjaksiin, niin joukkue ole voittanut edelleenkään yhtään ottelua. 16 ottelun voitoton putki on Valioliigan ennätys.

– QPR ei ole voittanut yhtään peliä tällä kaudella ja jos joukkue mielii pysyä Valioliigassa, on pakko alkaa myös voittamaan otteluita. Uskon, että QPR ottaa paikkovoiton.

Myös Queens Park Rangersin malesialainen omistaja Tony Fernandes on myöntänyt, että joukkueen kausi on ollut katastrofaalinen. Fernandes twiittasikin toivomuksensa joulupukille: ”Toivon vain kolmea pistettä.”