Futaajalegenda Jari Litmasta on viety siirtohuhuissa Viron pääsarjassa pelaavan Nõmme Kaljun riveihin. Kaljun urheilujohtaja Sergei Terehhovin mukaan kiinnostusta 41-vuotiasta konkaria kohtaan on, mutta asiassa edetään rauhassa.

– En voi vahvistaa, että olisimme tarjonneet sopimusta Jarille. Olemme vain kyselleet hänen suunnitelmistaan ensi kautta ja sitä seuraavia koskien. On sitten Jarin päätettävissä, jatkaako hän pelejään täällä vai HJK:ssa, Terehhov toteaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Litmanen ei ole vielä ilmoittanut, aikooko hän jatkaa komeaa uraansa. Seurapomon mukaan Litmanen lomailee parhaillaan Suomessa ja palaa Viroon vasta tammikuussa.

– Emme ole edes puhuneet vielä sopimuksesta. Jos hän päättää pelata, sanoimme hänelle, että hän on tervetullut pelaamaan ja harjoittelemaan kanssamme. Mikäli hän ensi kaudella pelaa, olemme kiinnostuneita.

Litmanen on toistaiseksi ollut vastauksissaan vaitonainen virolaisseuran suuntaan.

– Jari ei sanonut juurikaan, mitä hän haluaa tehdä ja piti vaihtoehdot avonaisina. Kaljun puolesta olemme kuitenkin kiinnostuneita hänestä, Terehhov sanoo.

Merkittävä rooli tarjolla

Viron Meistriliigan viime kaudella voittanut Nõmme Kalju pääsee ensi kaudella osallistumaan Mestarien liigan karsintoihin. Terehhovin mukaan Litmanen voisi tarjota tärkeää tietotaitoa.

– Hänelle olisi erittäin tärkeä rooli tarjolla. Jarilla on paljon kokemusta suurista seuroista, kuten Barcelonasta ja Liverpoolista. Pelkästään hänen läsnäolonsa olisi iso asia. Uskon, että hän on tarpeeksi hyvässä kunnossa pelaamaan hyvällä tasolla.

– Hän voisi auttaa joukkuetta sekä pelaajana että persoonanansa turvin.

HJK:n päävalmentaja Sixten Boström kumosi tiistaina Ylen haastattelussa virolaismediassa liikkuneet huhut, joiden mukaan Litmaselle olisi tarjottu sopimusta helsinkiläisseurasta.

Nõmme Kalju on sen sijaan ainakin valmis vastaanottamaan ”Kuninkaan”:

– Päätös on Jarista kiinni. Jos hän valitsisi HJK:n, ystävälliset välimme säilyisivät silti. Jos hän päättää tulla Kaljuun, se olisi superjuttu meille, koska saisimme niin hyvän ja nimekkään pelaajan, Terehhov päättää.

Litmanen ei edustanut menneellä kaudella mitään seurajoukkuetta. Syksyllä 2011 hän voitti mestaruuden juuri HJK:n riveissä.

Jaakko Käyhkö (@JaakkoKayhko)