Barcelonan entinen apuvalmentaja Henk ten Cate uskoo, että Ronaldinhon esimerkki auttoi Lionel Messiä argentiinalaisen uran alkuvaiheilla.

Ronaldinho oli Barcelonan ryhmän suurin tähti monia vuosia ja hän ihastutti jatkuvasti upeilla taidonnäytteillään. Brasilialainen keräsi myös kritiikkiä Barca-uransa loppuvaiheissa käyttäytymisestään kentän ulkopuolella.

Hollantilaisvalmentaja uskoo, että Ronaldinho opasti argentiinalaista kentällä ja näytti myös, miten sen ulkopuolella ei pidä esiintyä.

– Ronaldinho oli hyvä esimerkki Messille siinä, mitä tehdä ja mitä jättää tekemättä, ten Cate sanoi Voetbal International -lehdelle goal.comin mukaan.

– Brasilialaiset, kuten Ronaldinho ja Deco, toivottivat hänet avoimesti tervetulleeksi, kun hänestä tuli osa ensimmäistä joukkuetta.

”Messin oltava varovainen”

Kataloniassa Frank Rijkaardin apuna toiminut hollantilainen uskoo myös, ettei Messi pelaa vuonna 2013 aivan yhtä paljon kuin aiemmin urallaan.

– Uskon hänen pelaavan vähemmän otteluita tänä vuonna. Riittää, kun katsoo niitä skandaalimaisia taklauksia, joita hänen pitää kestää ottelusta toiseen. Se on törkeätä.

Ten Cate uskoo, että Messin avut auttavat taklauksien väistelyssä.

– Messi on todella nopea, joten hän onnistuu välttämään monia taklauksia. Riski kuitenkin kasvaa silloin, kun väsyy. Polvivamma Benficaa vastaan oli varoitus. Hänen on oltava varovainen, ten Cate ohjeisti.