Hallitsevan Valioliiga-mestarin Manchester Cityn päävalmentaja Roberto Mancini myöntää, että paikalliskilpailija United on niskapäällä yhdestä syystä – Robin Van Persien tehojen vuoksi.

Van Persie siirtyi kesällä ManUun, kun hän oli avautunut kesän EM-kisojen jälkeen virallisilla kotisivuillaan Arsenalin tilanteesta ja kuinka hän ei ole samaa mieltä siitä, kuinka joukkuetta pitää kehittää. Hän ilmoitti silloin, että ei tee jatkosopimusta. Mies siirtyi ManU:un, mutta City oli myös miehen perässä. Se tiesi jo aiemmin keväällä, että hollantilainen ei aio allekirjoittaa jatkosopimusta.

– Olimme lähellä hänen hankintaansa. Emme saaneet häntä ja en kerro miksi, mutta kyse ei ollut rahasta. Halusimme hänet, koska tiesimme hänen eroavan muista hyökkääjistämme, Goal.com siteeraa Mancinia.

– Hän oli kuitenkin tehnyt päätöksen jo 3-4 kuukautta aiemmin ennen kuin me tulimme mukaan kilpailuun.

City sittemmin alisuoritti Mestarien liigassa ja jäi huippukovassa lohkossa viimeiseksi Real Madridin ja Dortmundin edetessä jatkopeleihin ja Huuhkaja-kippari Niklas Moisanderin vahvistaman Ajaxin mennessä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Mancini mielestä Van Persie on tehnyt eron manchesterilaisjoukkueiden välille, mikä näkyy sarjataulukossa – ManU on seitsemän pinnaa edellä.

– Hän on erittäin tärkeä pelaaja Unitedille. Hän on iskenyt 14 maalia ja on selvää, että hän on muuttanut heidän tilannettaan. Tällä hetkellä hän tekee eron meidän ja heidän välille.

Valioliiga jatkuu uudenvuoden päivänä seitsemällä ottelulla. ManU kohtaa Wiganin vieraissa ja City isännöi Stoke Cityä.