FC Interin Tamas Gruborovics ei ole vielä hylännyt ajatusta ulkomaankentistä, vaikka siirto suurempiin ympyröihin ei ole nähnytkään päivänvaloa.

JJK:ssa viime kaudella ihastuttanut keskikenttämies käväisi esimerkiksi marraskuussa näytillä Hollannin liigan Willem II:ssa. Menneellä sesongilla 12 liigamaalia paukuttanut mies ei kuitenkaan löytänyt sopivaa pakettia Suomen ulkopuolelta.

– Juuri nyt ei ollut sopivaa vaihtoehtoa, Gruborovics sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Gruborovicsin mukaan hyvä vaihtoehto löytyi sen sijaan FC Interistä, jonka kanssa taituri allekirjoitti kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

– Mielestäni Interin hakema pelitapa sopii minulle parhaiten. Täällä on hyvä ympäristö ja valmennus. Kaiken kaikkiaan olen jo tähän asti ollut tyytyväinen.

Gruborovicsin mielestä ulkomaiset kentät ovat edelleen mahdollisia, mutta se vaatii hyviä otteita kentällä:

– Se riippuu siitä, miten hyvin pelaan ja onnistun. Sitä on turha miettiä. Tärkeintä on aina se, että pelaa siellä, missä pelaamisesta saa nauttia. Uskon, että täällä se onnistuu, Gruborovics pohti.

Gruborovics ei ole asettanut itselleen vielä suurempia tavoitteita veikkausliigakautta ajatellen.

– Ensimmäinen tavoite on päästä joukkueen pelitapaan sisään ja joukkueeseen hyvin mukaan.

Ensimmäinen testi takana

Gruborovics pääsi torstaina testaamaan virettään liigacupin ottelussa TPS:ää vastaan. Mies myönsi, että parantamisen varaa vielä on.

– Alussa oli vähän hakemista. Ensimmäinen puoliaika oli aika varovaista. Toisella jaksolla mentiin päästä päähän. Siinä ei ollut ehkä hirveästi järkeä, aika tyypillinen talven peli. Lopussa pääsi jo vähän pelin makuun, tarkkapotkuinen peluri analysoi taiston taottua.

TPS onnistui tasoittamaan ottelun 90. peliminuutilla loppulukemiin 1-1, mikä harmitti maalitykkiä.

– Vähän passivoiduttiin lopussa. Pitäisi pitää syöttötempo ja liike kovina. Se on ehkä ymmärrettävää, kun joukkue on vielä vähän aikaa treenannut.

Jaakko Käyhkö, Turku
(Twitter:@JaakkoKayhko)