HJK saa todellisia huippupelejä alleen jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua, kun joukkue osallistuu Maspalomasin kutsuturnaukseen yhdessä kolmen muun ryhmän kanssa.

HJK aloittaa turnauksensa ottelulla Twenteä vastaan maanantaina 7.1. Muutamaa päivää myöhemmin ryhmä on jälleen tulessa, kun vastaan asettuu joko norjalainen Strömsgodset tai sveitsiläinen Lausanne.

Helsinkiläiset lähtevät matkaan lähestulkoon parhaalla ryhmällään. Kotiin jää ainoastaan jalkavaivainen Joel Pohjanpalo.

– Pitää muistaa, että tämä reissu on osa valmistautumiskautta. Pääsemme harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa ja pelaamaan kaksi laadukasta kansainvälistä ottelua. Toki, turnaus ja ottelut tulevat meille todella aikaisessa vaiheessa, mikä varmasti näkyy, päävalmentaja Sixten Boström toteaa seuran verkkosivuilla.

– Mikään ei kuitenkaan estä sitä, että jätkillä on kova into pelata kaksi hyvää peliä asenteella ja harjoitella tehokas rupeama.

HJK odottaa matkan tarjoavan hyvää ja laadukasta harjoittelua sekä tietenkin kahta voittoa. Boström muistuttaa silti, ettei peli voi olla vielä valmista:

– Odotan hyvää reissua. Vaatimustaso on oikealla tavalla hyvä. Haluamme pitää sen ajankohtaan nähden oikein suhteutettuna. Emme vertaa näitä pelejä vielä siihen, missä kunnossa pelaamisemme pitäisi olla heinäkuussa, vaan tähtäämme siihen, että tammikuiseksi suoritukseksi saamme hyvän reissun.

HJK:n ottelut Maspalomasissa

Twente-HJK Ma 7.1. klo 19.00. (Ottelu tulee suorana VeikkausTV:ssä)

HJK-Strömsgodset/Lausanne Pe 11.1. klo –.–