Hollannin maajoukkueen keskikenttätähti Wesley Sneijder teki yllättävän valinnan ja siirtyi Inter Milanista Turkin suurseuraan Galatasarayhin. Seura oli jo aiemmin päässyt miehen ex-seuran Inter Milanin kanssa yhteisymmärrykseen siirtosummasta ja nyt myös henkilökohtaiset ehdot saatiin sovittua.

28-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja ei pelannut edellisen seuransa väreissä sitten syyskuun sopimusriitojen vuoksi. Seura vaati miestä allekirjoittamaan uuden, palkkaa alentavan sopimuksen seuran säästöstrategian mukaisesti, mutta tämä kieltäytyi kunniasta. Siten Inter toteutti uhkauksensa ja myi pelaajan kohtuullisella 7,5 miljoonan euron siirtosummalla.

Sneijder valittiin vuoden 2010 MM-kisojen toiseksi parhaimmaksi pelaajaksi ja hän oli suuressa roolissa, kun Inter Milan voitti Mestarien liigan, Italian liigan ja Italian cupin keväällä 2010. Mies nousi suuren yleisön tietoisuuteen kasvattajaseuransa Ajax Amsterdamin pelaajana ja pelasi myös Real Madridissa vuosina 2007-2009 ennen Italian pestiään.

Miehellä riitti kiinnostusta ympäri Eurooppaa, mutta suuri palkkapyyntö mietitytti monia. Galatasaray kuitenkin vastasi haasteeseen. Vaikka kyseessä ei ole yksi perinteisistä suurseuroista, on joukkue mukana esimerkiksi kevään Mestarien liigan pudotuspeleissä, missä se kohtaa Teemu Pukin edustaman Schalken.