Honka hävisi Liigacupin avauspelissään HJK:lle niukasti 0-1-lukemin torstaina. Ainoan maalin teki helsinkiläisten laitapelaaja Sebastian Mannström lähietäisyydeltä.

Espoolaiset kuitenkin pystyivät haastamaan HJK:n tasapäisesti, mutta viimeistelyssä ei ollut tarvittavaa terää. Honka-luotsi Mika Lehkosuo sai ottelusta kuitenkin uskoa tulevaisuuteen.

– Ottelu hävittiin, mutta monta pientä taistelua sen sisällä voitettiin. Lähdemme tästä hyvällä mielellä eteenpäin ja taas kehittämään peliä, Lehkosuo kertoi ottelun tauottua.

Honka pyrki iskemään HJK:n pelinrakenteluun kovalla prässillä ja osin onnistukin siinä. Puolustuspelissäkään ei ollut päävalmentajalla valittamista.

– Murtauduttiin erittäin hyvin vastustajan linjan taakse ja saatiin hyviä maalipaikkoja sitä kautta. Oma puolustuslinja vetäytyi erittäin hyvin.

– HJK pääsi kerran linjan selän taakse pelin lopussa, mutta maalivahti torjui sen. Niissä asioissa oltiin selkeästi vastustajia edellä. Myös se koko taistelukin pitää voittaa, mutta meillä on siihen vielä matkaa.

Honka pääsee viime kauden cup-mestarina eurokentille. Tasonmittaus HJK:ta vastaan lupaa hyvää myös niihin peleihin

– HJK pelasi hyviä pelejä Maspalomas-turnauksessa (uutinen) ja nyt pystyimme tasaväkiseen kamppailuun heidän kanssaan. Tämä oli meille kuin kansainvälinen ottelu ja antaa meille uskoa kesän omiin eurocup-otteluihin.

Honka jatkaa Liigacupia keskiviikkona 30. tammikuuta ottelulla MYPA:a vastaan talven kotiareenallaan Myyrmäessä.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Vantaa