Huuhkajien laitapuolustaja Veli Lampi on todella vaikeassa tilanteessa.

Lampi on ollut pitkään sivussa loukkaantumisten takia, mutta nyt mies on kunnossa. Lammen seurajoukkue Arsenal Kiev on kuitenkin pahoissa talousvaikeuksissa ja ääritilanteessa se menee nurin ja Lampi on työtön.

Lievemmässä tapauksessa Arsenalin pelaajat joutuvat tinkimään palkastaan, mikä lisää liikehdintää. Yhtenä vaihtoehtona on myös väläytelty Arsenalin palkkakuninkaiden vapauttamista muihin seuroihin. Tilanne on joka tapauksessa huono, sillä tukijoita on vaikea löytää seuralle.

– Osallistuin joukkueeni palaveriin. Olen tilanteen tasalla, vaikka en ymmärräkään venäjää täysin. Tämän viikon loppuun mennessä saamme tietää, mitä seuralle tulee tapahtumaan, Lampi sanoo Football.ua-sivustolle.

”Itse toivon ihmettä, joka voisi pelastaa seuramme”

– Odotan siis muiden mukana sitä päivää. Valitettavasti osa pelaajista on jo lähtenyt joukkueesta. Itse toivon ihmettä, joka voisi pelastaa seuramme.

Mikäli Lammelta menee seura alta, edessä on uuden työpaikan metsästys. Unelmatilanteessa Huuhkaja-pelaaja jatkaisi Ukrainassa.

– Uuden seuran löytäminen on vaikeaa pitkän kuntoutumisen jälkeen. Toivon, että kokemukseni auttaa minua, jos Arsenal lakkaa olemasta. En ole päättänyt vielä mitään, olen avoin kaikille vaihtoehdoille, mutta mieluiten jatkaisin Ukrainassa.

SuomiFutis-sivusto haastatteli tällä viikolla HJK:n urheilujohtaja Tuomo Saarniota, sillä Lampi on jo yhdistetty helsinkiläisseuraan. Saarnion mukaan HJK:n ykkösvaihtoehto laitapakiksi ensi kaudella on kuitenkin Sebastian Sorsa.

– Meillä on se lähtökohta, että Sorsa pelaa meidän oikeana puolustajana. Siitä olemme ainakin lähteneet liikkeelle. Tällä hetkellä emme ole olleet aktiivisesti etsimässä oikeaa puolustajaa, Saarnio totesi (lue tästä).