Kuopion Palloseura aloittaa viralliset ottelu perjantaina Vaasan Palloseuraa vastaan Liigacupissa. Ottelu on samalla kolmoslohkon avauskamppailu. Lohkon muut joukkueet ovat Pietarsaaren Jaro ja Rovaniemen Palloseura.

KuPS:n ryhmän runko on jo hyvällä mallilla – sopimuspelaajia on 16 kappaletta, kun lopullinen miehistö on noin 20 pelaajan kokoinen.

– Hyökkäyspäässä riittää nyt eri vaihtoehtoja, joita pystymme vaihtelemaan tarvittaessa vastustajan mukaan. Dudu ja Ats Purje ovat nyt ennestään tuttuja sekä Ilja Venäläinen on pystynyt treenaamaan talven terveenä, KuPS-luotsi Esa Pekonen kertoi Vartaloharhautus-blogin haastattelussa.

Dudu kärsii parhaillaan kotimaastaan Nigeriasta saamastaan malariasta. Joukkueen neljäs kärki on Kolmosesta siirtynyt toisen polven hyökkääjä Juha-Antti Rissanen, jonka isä Olavi Rissanen kuuluu Suomifutiksen legendoihin.

Liigacup on KuPS:n ajatusmaailmassa tavoitteellinen kilpailu.

– Hyvä, että otteluissa on panosta, eikä kyse ole pelkästään harjoitusotteluista. Tavoitteena on päästä lohkosta jatkoon ja saada lisää pelejä keväälle.

KuPS:n nimekkäimmät vahvistukset ovat Hollannissakin ammatikseen pelanneen Jussi Kujalan sekä HJK:ssa mestaruuksia voittaneen Rami Hakanpään hankinnat. Myös gambialaistoppari Omar Colleysta uskotaan tulevan Veikkausliigan kärkipelaajia pelipaikallaan.

KuPS-VPS-ottelu pelataan perjantaina klo 18.00 Kuopio-hallissa.