Alle 21-vuotiaden maajoukkuehyökkääjän Lauri Dalla Vallen lainasopimus Englannin kolmossarjatason Crewe Alexandran kanssa ei jatku, kertoo seuran päävalmentaja Steve Davis.

Suomalainen tuli marraskuussa alunperin seuraan kuukauden lainalle, mitä jatkettiin menestyksekkäästi vielä toisen kuukauden ajan – mies iski kaikkiaan kuusi maalia 12 otteluun.

Dalla Valle otettiin paikkaamaan seuran hyökkääjäpulaa, kun vakiomiehiä oli loukkaantuneena. Nyt seura haluaa antaa mahdollisuuden omille sopimuspelaajille, mutta pitää ovea vielä auki mahdolliselle uudelle lainasopimukselle vielä ennen tammikuun loppua.

– Jos omat hyökkääjämme eivät onnistu, on mahdollista että käännymme vielä Laurin puoleen ennen tammikuun loppua, Davis kertoi BBC Stokelle.

Seura toivoo nyt Max Claytonin ja varsinkin AJ Leitch-Smithin ottavan maalintekovastuun. Jälkimmäinen ehti iskeä neljästi kauden avauskuukauden aikana ennen loukkaantumistaan, mutta on nyt takaisin ruodussa.

– Olen kertonut nykyisille kärkipelaajillemme, että on heidän aikansa astua areenalle, tehdä maaleja ja osoittaa olevansa tarpeeksi hyviä tähän sarjaan.

Dalla Vallen mahdollisuudet Fulhamissa?

Suomalaishyökkääjän mahdollisuudet nousta sopimusseurassaan Valioliigan Fulhamin pelaavaan kokoonpanoon ovat pienet. Seuralla on kolme kokenutta puhdasta kärkipelaajaa ykkösringissään ja sijaa kesken kauden nuorelle pelaajalle tuskin löytyy edes rotaatiosta.

Hyvät näytöt toki voivat poikia lainasopimuksen toiseen seuraan, joko League One -tasolle tai ylemmäksikin Championship-tasolle. 21-vuotiaalle pelaajalle olisikin tärkeää saada peliaikaa säännölliseen tahtiin.