Chelsea on saanut Newcastlelta luvan neuvotella joukkueen ykköshyökkääjän Demba Ban kanssa, koska se on vahvistanut maksavansa pelaajan sopimukseen kirjatun purkupykälän, jos kauppa syntyy, kertoo BBC Sport.

Englantilaismedian mukaan purkupykälä on seitsemän miljoonan punnan kokoinen.

Chelsean hyökkäyspäässä on ollut vajetta ja tarve vahvistukselle kasvoi entisestään, kun Daniel Sturridgen siirto Liverpooliin vahvistettiin aiemmin keskiviikkona.

Ba ei ole Newcastlen keskiviikon Everton-ottelussa enää mukana, vaan on neuvottelemassa henkilökohtaisista ehdoista lontoolaisten kanssa. Mediatietojen mukaan pelaajan agentit vaativat jättimäistä palkkiota siirtokorvauksen päälle ja myös pelaajan palkkapyyntö on erittäin korkea.

Ranskassa syntyneestä Senegalin maajoukkuepelaajasta olivat myös muut seurat kiinnostuneita, mutta hänen loukkaantumishistorian tuntien miestä on monessa seurassa pidetty liian suurena riskihankintana hintaansa nähden.

Taustalla on miehen siirron kariutuminen talvella 2011 sen vuoksi, että hän ei läpäissyt Stoken lääkärintarkastusta. Mies kuitenkin siirtyi myöhemmin samassa kuussa Saksan liigan Hoffenheimista Valioliigan West Hamiin, mistä hän jatkoi edelleen Newcastleen kesällä 2011.

Ba on Valioliigan tämän kauden maalintekijätilaston jaetulla kakkossijalla 13 osumallaan ja on vastannut tasan 50-prosentista joukkueensa kokonaismaalimäärästä.