Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen ykkösmaalivahti Iker Casillas on arvostetun kansainvälisen jalkapallon historia ja -tilastojärjestö IFFHS:n valinta viime vuoden parhaaksi maalivahdiksi maailmassa. Casillas sai 224 ääntä, kun pahin haastaja, Italian maajoukkueen ja Juventuksen konkarivahti Gianluigi Buffon, sai 96 ääntä vähemmän.

– Olen erittäin otettu tästä palkinnosta. Haluan omistaa sen kaikille joukkueeni kannattajille, 31-vuotias espanjalainen kertoi Facebook-sivuillaan.

Casillas on ollut viime aikoina otsikoissa, koska Real-luotsi Jose Mourinho pudotti yli vuosikymmenen ajan joukkueen ykkösvahdin paikkaa pitäneen pelaajan vaihtopenkille edellisessä sarjapelissä. Casillasin meriittejä vuonna 2012 olivat Espanjan liigan voitto ja Euroopan mestaruus Espanjan kanssa.

Valinta IFFHS:n toimesta vuoden parhaaksi maalivahdiksi oli miehelle jo viides perättäinen. Järjestö on tehnyt vuoden parhaan maalivahdin valinnan jo vuodesta 1987. Casillasin jälkeen eniten vuoden maalivahdin titteleitä on Buffonilla, neljä kappaletta.