Kansainvälinen jalkapalloliitto (FIFA) on nimennyt Suomen Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan alle 20-vuotiaiden naisten MM-lopputurnauksen järjestelykomiteaan, tiedottaa Palloliitto.

Seuraava ikäluokan MM-turnaus pelataan Kanadassa 2014, ja se toimii esiturnauksena vuotta myöhemmin pelattavalle naisten MM-lopputurnaukselle.

– Olen iloinen nimityksestä, varsinkin kun omalla joukkueellamme on hyvä mahdollisuus selvitä mukaan alle 20-vuotiaiden kisoihin hyvin alkaneen EM-karsinnan ansiosta, joka jatkuu huhtikuussa Portugalissa, Alaja kertoo.

– Kuten myös naisten A-maajoukkueen päävalmentajamme Andrée Jeglertz on useasti painottanut, tämän kesän EM-lopputurnaus on vain välietappi kohti päätavoitetta, Kanadan MM-turnausta 2015. Tämä on loistava tilaisuus koko organisaatiollemme saada tärkeää tietoa myös omaa toimintaamme varten niin tytöissä kuin naisissakin.

Pertti Alajalla on vankka kokemus kansainvälisistä tehtävistä. FIFA:lle hän on aiemmin työskennellyt muun muassa eri valiokunnissa, viidessä MM-lopputurnauksessa General Coordinatorin tehtävissä, sekä miesten MM-lopputurnaushaun tarkastuskomitean jäsenenä.

Alaja toimi myös Etelä-Afrikassa 2010 järjestetyn miesten MM-lopputurnauksen paikallisorganisaation turnausjohtajana.