Tottenhamin päävalmentaja Andre Villas-Boas pitää oppi-isäänsä, nykyistä Real Madridin päävalmentajaa Jose Mourinhoa erittäin hyvänä valmentajana ellei jopa parhaana.Tällä hetkelläkin vasta 35-vuotias Villas-Boas aloitti uransa maanmiehensä siipien suojissa Porton video- ja apuvalmentajana, mistä hän siirtyi Mourinhon mukana ensin Chelseaan ja vielä Inter Milaniin.

Päävalmentajauransa hän aloitti portugalilaisesta pikkuseurasta Academicasta, josta siirtyi edelleen FC Portoon. Siellä hän voitti maansa pääsarjan ylivoimaisesti ja johdatti sen myös Eurooppa-liigan mestaruuteen. Matka jatkui Englantiin viime kaudeksi Chelseaan, josta hän sai potkut kesken kauden, ennen kuin Tottenham nappasi hänet kesällä managerikseen.

– Oli etuoikeus saada työskennellä hänen kanssaan. Se oli uniikki kokemus. Puhumme kuitenkin yhdestä kaikkien aikojen parhaista valmentajista. On erittäin hankalaa löytää joku, jolla on niin paljon ammattimaisuutta, sitoutumista ja tietämystä lajista. Onneksi hän näki minussa hyvän pelin ja vastustajan analysoijan, Villas-Boas kertoi brasilialaiselle Lancenet-lehdelle Marcan mukaan.

Tottenham-luotsi näkee Mourinhon roolimallina kaikille muillekin portugalilaisille uuden sukupolven valmentajille.

– Tämä on tärkeä aika portugalilaiselle valmennusosaamiselle. Monet yrittävät analysoida hänen tekemisiään. Se voi olla selkeä mahdollisuus portugalilaisille managereille saada paikkoja myös ulkomailta.