Valioliiga lienee jälleen eniten otsikoissa, kun tammikuun kansainvälinen siirtoikkuna on jälleen auki tammikuun ajana. Tunnetusti saarella riittää rahaa ja ongelmakohtia yritetään kesken kauden paikata täsmähankinnoilla.

Kuumin kysymys lienee, mitä Chelsea tekee siirtomarkkinoilla? Joukkueen hyökkäyspään peliin ei voida alkukaudella olla tyytyväisiä. Vahvojen, mutta vielä vahvistamattomien, huhujen mukaan Daniel Sturridge olisi siirtymässä tammikuussa vahvistamaan Liverpoolin hyökkäyspäätä.

Ykköskärki Fernando Torres on piristynyt viime aikoina, mutta kirittäjälle olisi kysyntää. Chelsean tapauksessa shekkivihkoon piirretään usein runsaasti nollia, joten paikkaaja lienee maailman huipputasoa. Ykköskohteena huhujen mukaan on Atletico Madridin tehokärki Falcao.

Yksi vaihtoehto on myös Athletic Bilbaossa pieneen rooliin tällä kaudella jäänyt Espanjan maajoukkuekärki Fernando Llorente, joka ei ole suostunut seuransa kanssa tekemään jatkosopimusta ja nykyinen paperi päättyy kuluvaan kauteen. Miehen siirtokorvaus tuskin kohoaisi huippuunsa, koska hänet voi saada ilmaiseksi jo ensi kesänä.

Brittilehdistön mukaan myös Newcastle-hyökkääjä Demba Ban edustajat ovat jo neuvotelleet Chelsean kanssa mahdollisesta siirrosta. Jo 13 liigamaalia kaudella iskeneellä senegalilaiskärjellä on sopimuksessaan pieni 7,5 miljoonan euron purkupykälä, joten siirto voi mahdollinen.

27-vuotiaan kärkipelaajan tapauksessa seuroja huolettaa miehen loukkaantumishistoria ja palkkapyyntökin, 80 000 puntaa viikossa brittelehdistön mukaan, on erittäin korkea.

Konkarikaksikko lähdössä?

Chelsealta Sturridgen lisäksi lähtöä ovat tekemässä seuran konkaripelaajat Ashley Cole, 31, ja Frank Lampard, 34, joiden sopimukset loppuvat kesään. Cole kertoi aiemmin ja Lampard äskettäin, että seura ei ole tarjonnut jatkosopimuksia. Viimeisin huhu kertoo, että Manchester United olisi miehistä kiinnostunut.

Colea on myös viety pitkin syksyä myös Ranskan uusrikkaaseen Paris Saint Germainiin. Lampardin perässä on kerrottu olevan myös usean pienemmän Valioliiga-seuran.

Lampard osoitti tarpeellisuuttaan iskemällä kaksi maalia viikonlopun Everton-voitossa ja kesken kauden pois päästäminen olisi erikoista, mutta Chelsean tapauksessa ei kuitenkaan täysin ennenkuulumatonta.

Kai Lintinen (@kailintinen), Helsinki