Veikkausliiga-pomo kuunteli palautetta: ”Säännöllistä pelipäivää toivottiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Veikkausliigan kauden 2013 otteluohjelma julkistettiin keskiviikkona. 12 joukkuetta pelaavat kolminkertaisen sarjan. Kausi alkaa 13. huhtikuuta ja mestari varmistuu viimeistään päätöskierroksella 26. lokakuuta.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi tiedotustilaisuudessa liigan kuunnelleen palautetta pelipäivistä ja nyt pelejä on vakiinnutettu yhä enemmän tietyille päiville.

– Noin puolet kauden otteluista eli 95 kappaletta pelataan sunnuntaisin. Viikonloppuja ei kuitenkaan ole riittävästi, joten myös arkikierroksia pelataan. Otteluita on keskimäärin joka kuudes päivä, Marjamaa kertoi.

– Yleisö ja seurojen kannattajat ovat toivoneet säännöllisempiä pelipäiviä. Tämä on vastauksemme. Sunnuntai on kotimaisessa jalkapallossa perinteinen pelipäivä.

Kritiikiltä ei vältytä

Marjamaa osaa jo etukäteen arvata, että polemiikkia otteluohjelmasta tulee, se on selvä. Otteluohjelman laatimisessa on kuitenkin runsaasti mutkia matkassa, joiden väleissä pujotellaan parhaan mukaan.

– Ensinnäkin viime kauden kuusi parasta saa 17 kotiottelua, viisi muuta seuraa ja sarjanousija saa 16 ottelua kotikentälle. Sen jälkeen määritellään paikallisottelut, joita ovat PK-seudun kohtaaminen, Turun paikallistaisto, Pohjanmaan derby sekä Järvi-Suomen paikallinen JJK-KuPS.

– Lisäksi seuroilta tulee toiveita ja esteistä – milloin stadionit ovat poissa käytöstä ja europelipäivät. Otteluruuhkiakin tulee, kun kesäkuussa, syyskuussa ja lokakuussa on vielä FIFA:n virallisia maaottelupäiviä.

Katso tästä otteluohjelma kokonaisuudessaan (PDF).

Kai Lintinen ([email protected]), Helsinki

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!