Arsenalin historian kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä Ian Wright on lytännyt Arsenal-manageri Arsene Wengerin lähestymistavan eiliseen Englannin cupin otteluun, minkä pohjoislontoolaiset shokikseen hävisivät kakkossarjatasoa tätä nykyä edustavalle Blackburn Roversille 0-1-lukemin.

– Manageria pitää syyttää ylimielisyydestä, koska hän ei panostanut tarpeeksi tähän kilpailuun, Wright kommentoi juontamassaan Absolute Radio Rock ’n’ Roll football show:ssa.

Maalinsylkijä viittaa Wengerin pelaajavalintoihin. Kentällä oli iso liuta kakkosmiehiä ja mm. Jack Wilshere, Theo Walcott, Lukas Podolski ja Santi Cazorla aloittivat vaihtopenkillä ja heitä lepuutettiin ensi viikon Mestarien liigan ottelua silmällä pitäen.

Ykkösmiesten puute näkyi maalipiaikkojen hyödyntämisessä. Arsenal hallitsi peliä lähes suvereenistä, mutta maalipaikoilla ruuti oli märkää. Wilshere, Walcott ja Cazorla otettiin lopussa kentälle, mutta myllytyksestä huolimatta maalia ei syntynyt.

Wenger on aiemmin kertonut, että pääseminen Mestarien liigaan on ensisijaista ja hän asettaa sen kotimaisten cup-kilpailujen edelle.

Mies on jälkeenpäin hieman korjaillut sanomisiaan, mutta eilinen panostus näytti sen, että kilpailu ei ollut ykkösprioriteetti vaikka se oli käytännössä ainoa mahdollisuus seuralle voittaa jotain tällä kaudella.

– Manageri Wenger on tehnyt selväksi, että häntä ei kiinnosta FA Cup, mutta hän ei ymmärrä, että se on voittamisen arvoinen kannattajien mielestä.

Arsenal isännöi tiistaina Mestarien liigan ottelussa huippukautta Saksassa pelaavaa Bayern Müncheniä ensi tiistaina Lontoossa. Otteluparin toinen osa pelataan maaliskuun alussa Saksassa.