Arsenalin jatkomahdollisuudet Mestarien liigassa ovat ohuet ensimmäisen osaottelun jälkeen, kun joukkue taipui kotikentällään 1-3-lukemin Bayern Münchenille.

Saksalaisryhmä heilutti tahtipuikkoa avauspuolikkaalla ja etenivät jo 2-0-johtoon Toni Kroosin ja Thomas Müllerin maaleilla. Toisella puolikkaalla Arsenal sai kavennuksen, jonka teki Lukas Podolski ja oli erittäin lähellä tasoitusmaalia, kun vaihdosta hetki aiemmin kentälle tullut Olivier Giroud pääsi palloon kiinni maalin suulla, mutta yhden kosketuksen ohjaus meni suoraan Bayern-vahdin Manuel Neuerin syliin.

Bayern puolestaan onnistui ottelun lopussa, kun Mario Mandzukic ohjasi keskityksen maaliin reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Arsenal-luotsi Arsene Wenger tiedostaa tilanteen ennen kakkososaa.

– Ei piilouduta todellisuudelta. Jatkoon pääsy on nyt erittäin hankalaa noin laadukasta joukkuetta vastaan. He eivät ole tyhjästä olleet kahdessa Mestarien liigan finaalissa edelliseen kolmeen vuoteen, Wenger kommentoi tilannetta Arsenalin kotisivuilla.

Arsenalin päätavoite on nyt taistelussa Valioliigassa paikasta Mestarien liigaan. Kaksi kärkijoukkuetta on karussa, mutta kolmantena oleva Chelsea viiden ja neljäntenä oleva Tottenham neljän pisteen päässä.

– Meillä on kaksi taistelua, mutta ehkä helpompi taistelu on pelata itsemme Mestarien liigan paikoille (neljän parhaan joukkoon liigassa). Mutta aiomme laittaa kaikkemme likoon toisessa osaottelussa.

Ranskalaisluotsilla riittää yhä uskoa lontoolaisryhmänsä miehistöön.

– Ryhmässä on laatua, mutta he eivät saa palkintoa yrityksestään. Luotan yhä heihin ja taustaryhmääni. Mutta tämänpäiväinen todisti sen, että meillä on vielä paljon tehtävää.

Arsenalin kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla Aston Villaa vastaan, mistä on lähes pakko saada tulos, mikäli joukkue haluaa ensi kaudeksikin Mestarien liigaan.