FC Barcelonan kuuluisan akatemian La Masian toimintatavat ovat joutuneet FIFA:n syyniin.

Akatemiaan ympäri maailmaa tuotujen alaikäisten pelaajien siirroissa on ollut epäselvyyksiä, joten FIFA on laittanut kuuden junioripelaajan edustusoikeudet jäihin selvityksien ajaksi, tribalfootball-sivusto siteeraa espanjalaislehti El Mundo Deportivon tietoja.

Asiat tulivat ensi kertaa julkisuuteen, kun Barcelonan kaappaaman eteläkorealaisen lupauksen, ”Korean Messin” Seung Woo Leen, 14, siirtymisestä oli tehty valitus kattojärjestöön. FIFA:n mukaan yksikään kuudesta pelaajasta ei saa pelata Barcelonassa, koska olivat muuttanut pois omista maistaan ennen 18-vuoden ikää.

FIFA:n pannan alla edellä mainitun lisäksi ovat Leen maanmiehet Paik Sueng-Ho ja Jang Gyolhee sekä ranskalainen Theo Chendri, nigerialainen Bobby Adekanye ja kamerunista kotoisin oleva Patrice Sousia.

Barcelona on tehnyt FIFA:n päätöksestä valituksen. FIFA:n nykyisten sääntöjen mukaan alaikäiset pelaajat saavat siirtyä maasta toiseen vain jos heidän vanhempansa siirtyvät työn vuoksi maasta toiseen.

Käytännössä lienee monia tapoja kiertää säännöstöä, esimerkiksi järjestelemällä vanhemmille töitä kohdemaasta, jolloin perhe muuttaa pelaajan mukana.