Viime kauden tuplamestari, Saksan cupin ja liigamestaruuden Bayern Münchenin nenän edestä vienyt, Borussia Dortmund uhkaa jäädä itse tällä kaudella tyhjin käsin. Baijerilaisten liigamestaruutta ei järjellisesti ajateltuna uhkaa enää mikään ja se voi tiputtaa Borussian tänään cupin puolivälierässä.

Viime keväänä joukkueet kohtasivat cupin finaalissa, missä Dortmund oli peräti 5-2-lukemin parempi. Bayernin kakkosputki liigan ja cupin lisäksi täydentyi Mestarien liigan finaalitappiolla Chelseaa vastaan.

Tällä kaudella Bayern on kuitenkin ollut kukkona tunkiolla ja on toistaiseksi jyrännyt niin kotimaassaan kuin Euroopassakin.

– Ei voi väittää sitä tosiasiaa vastaan, että he pelaavat uskomattomasti. Lähdemme otteluun samalla tavalla kuin Mestarien liigan vierasotteluihin, Borussia-luotsi Jürgen Klopp kertoi UEFA.com:lle taktiikkaansa.

Ehkä juuri Mestarien liigan menestyksen vuoksikin – alkulohkon vieraspeleistä voitto Ajaxista ja tasapelit Real Madridia ja Manchester Cityä vastaan ja pudotuspeleissä 2-2-tasapeli Ukrainasta – Dortmundin pelaajilla riittää uskoa itseensä ottelun alla.

– Jos joku joukkue voi sanoa pystyvänsä kaatamaan heidät, sen täytyy olla me, keskikenttäpelaaja ja joukkueen kapteeni Sebastian Kehl kommentoi.

Dortmund on mukana yhä myös Mestarien liigassa, mutta sen voittamista voidaan pitää paljon epätodennäköisempänä kuin cup-mestaruutta.