Evertonin kantavana voimana tällä kaudella ollut Marouane Fellaini syyttää brittikenttien erotuomareita omiensa suojelemisesta. Mies käyttää esimerkkinä ulosajoaan taannoisessa Stoke-ottelussa, kun hän puski vastustajan puolustajaa Ryan Shawcrossia punaisen kortin arvoisesti.

– Tiesimme, että Stoke-pelistä tulee fyysinen kamppailu. He repivät paidoista ja rikkoivat meitä koko pelin ajan. Lopussa hermostuin ja sain ulosajon, 10 liigamaalia iskenyt Fellaini kommentoi The Sunille.

– Hän yritti pysäyttää minut ja teki työtään. Mutta hänen kätensä olivat ympärilläni koko ajan, mutta kukaan ei puhunut sanaakaan siitä ottelun jälkeen. Hänhän on englantilainen, joten ei siis mitään ongelmaa. Jos tuomarit olisivat toimineet aiemmin, ei ulosajoa olisi tullut, Fellaini raivoaa.

Mies tunnetaan valtavasta afrotukastaan ja hän kokeekin, että hänen ulkoinen olemus vaikuttaa pelottavan tuomareita.

– Näen tuomarien pitävän minua erityisesti silmällä. He pelkäävät minua. Ensimmäisenä kautenani täällä sain 12 varoitusta. Kauden lopuksi tuomareiden delegaatio kävi seurassa vierailulle selittämässä miksi sain niitä niin paljon. Loppujen lopuksi he myönsivät, että eräät varoitukset olivat kohtuuttoman kovia tuomioita minua kohtaan.

– Kysynkin itseltäni, miksi saan niitä. En voi olla kentällä huomaamatta – olen pitkä ja hiustyylini erottuu kentällä ja tiedän kuinka aiheuttaa puolustajille harmia, itsekin kohtuullisen fyysistä peliä esittävä belgialainen pohtii.

Everton taistelee paikasta aurinkoon eli Mestarien liigaan, minne Valioliigasta pääsee kärkinelikko. Joukkue on parhaillaan sarjassa kuudentena kuusi pistettä neljännestä sijasta ja seitsemän pistettä kolmannesta sijasta.