HJK kohtasi OrsaSport Tournament Vantaan avausottelussaan Norjan ”suomalaisseuran” Hönefoss BK:n, joka karkasi jo avauskympin aikana kahden maalin johtoon. Ensimmäisen maalin isänä oli Riku Riski. Myös Toni Kolehmainen pelasi norjalaisseuran avauskokoonpanossa.

HJK-luotsi Sixten Boström harmitteli ottelun alkua, joka antoi suuntaa koko pelille.

– Alku oli vähän turhankin raju. Olimme ”välissä”, jos niin voi sanoa. Seurasimme turhan paljon miehiä oman alueen sijaan. Tällaiset paremman luokan vastustajat osaavat hyödyntää sen, Boström kertoi Veikkausliigan kotisivuilla.

Alusta selvittyään HJK pääsi peliin paremmin kiinni ja onnistuikin kaventamaan tunnin kohdalla, kun Erfan Zeneli onnistui. Norjalaiset iskivät kuitenkin hetki myöhemmin jo kolmannen maalin. Loppuluvuiksi 2-3-tappion HJK:lle kaunisteli Demba Savage.

– Kasvamme mielestäni sisään tähän peliin koko ajan. Meillä oli kuitenkin loppujen lopuksi eväät kääntää peli. Tämä oli oikein hyvä peli, saimme kunnon vastuksen.

HJK kohtaa turnauksessa lauantaina Djurgårdenin, jonka takalinjoilla pelaa maajoukkuemies ja HJK-kasvatti Joona Toivio. Katso tästä muu turnausohjelma.