Huuhkajien keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen siirtyi viime elokuussa TPS:stä Norjaan Hönefossiin, missä on Suomen tapaan vietetty talvitaukoa. Joukkue on harjoitellut etelässä ja pitänyt pelituntumaa yllä harjoitusotteluilla.

– Pre-season Norjassa on ihan hyvässä vauhdissa, leireiltiin Turkissa 15 päivää ja pari harjoitusotteluakin on ollut. Kunto on ihan ok, Kolehmainen kertoi Huuhkaja.tv:n haastattelussa.

Ensi kaudella mies on keskustellut seurajoukkueensa valmennusjohdon kanssa, että lisää tehoja pitäisi saada ja rooliakin hieman rukataan sen mukaan.

– Valmentajan kanssa on puhuttu, että lisää tehoja pitäisi saada maalienkin muodossa ja sitä kautta vähän hyökkäävämmän roolin otan siellä kuin viime kaudella.

– Olen aina tykännyt maalinteosta, mutta en ole taitanut sitä ja on ollut mukavampi syöttää. Nyt täytyy olla välittämättä siitä, että kaverit valittavat, kun ei enää syöttöjä tule.

Maajoukkueelle Israel-ottelu on kenraaliharjoitus ennen huippukovaa MM-karsintaottelua Espanjassa maaliskuun lopulla. Kolehmaisen mukaan maajoukkueen kehityskäyrä nousee nousemistaan.

– Vahvuutena meillä on, että systeemi ja pelitaktiikka on selkeämpi. Nousujohteinen vire varmasti jatkuu myös tänä vuonna.

– Ei olla hirveästi Israeliin kiinnitetty huomiota, mutta vähän raapaistu pintaa – isokokoinen, nopea ja nousevat laitapakit. Varmaan pelipalaverissa käydään heidän heikkouksia ja vahvuuksia lisää läpi.

Katso tästä Suomen avauskokonpano.

Ottelu pelataan Israelin Netanyassa klo 20.00 alkaen keskiviikkona. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä YLE Areenasta. TV2 näyttää ottelun jälkilähetyksenä klo 22.05.