Ruotsalaisseura Djurgårdenin suomalaiskapteeni Joona Toivio pelannee lauantaisessa HJK-ottelussa joukkueen avauskokoonpanossa. Torstain FC Lahti -kamppailussa miestä säästeltiin ja hän pelasi vain jälkimmäisen puoliajan.

Djurgården taisteli Lahtea vastaan miesvajaalla lähes koko ottelun, mutta näytti tasoeron ruotsalaisen pääsarjajoukkueen ja Veikkausliiga-joukkueen välillä ja voitti ottelun 3-2-lukemin (raportti).

Toivio koki, että pystyi täyttämään oman roolinsa mallikkaasti.

– Ei siinä juurikaan tilanteita tullut. Kun oltiin vajaalla ei meilläkään oikein pallollista pelaamista ollut. FC Lahti prässäsi ylhäältä eikä pystytty kauheasti avaamaan, Toivio kertoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

– Punaisen kortin jälkeen jouduttiin peruuttaa kotiin ja iskeä vastahyökkäyksiin. Muuten siinä tulee turha kiire. Kaiken kaikkiaan loistava suoritus joukkueelta.

Vielä viime kaudella seurassa pelasi kolme suomalaista, mutta Daniel Sjölundin sopimus päättyi ja mies siirtyi toiseen ruotsalaisseuraan. Kasper Hämäläinen puolestaan kaupattiin tammikuussa Puolaan.

– Joukkuehenki vaikuttaa hyvältä ja uudet jätkät tulee hyvin toimeen. Vähän vähemmän suomea tulee puhuttua kopissa, kun ei ne ymmärrä, Toivio vitsailee.

HJK vilisee tuttuja miehiä

Lauantain vastuksella HJK:lla on erityinen merkitys Toiviolle. Mies pelasi seuran junioripuolella seitsemän vuotta aikoinaan, mutta ei saanut mahdollisuutta edustusjoukkueessa ennen siirtymistään Hollantiin.

– Ei minulla sen vuoksi ole jäänyt mitään erityistä näytönhalua. Toki nämä on aina erityisiä pelejä, kun olin niin kauan seurassa. Nykyisestä joukkueesta muutama pelaaja on tuttu jo junnuista ja Hollannin aikoinakin treenasin kesäisin HJK:n kanssa. Suurimman osan tuntee jollain tavalla, osan mm. maajoukkueesta.

Toivio pääsee painimaan HJK:hon paluun tehneen Mikael Forssellin kanssa, joka on tuttu juuri maajoukkueympyröistä. Toivio vakuuttaa, että hänellä on henkinen yliote miehestä.

– Ei se mua vastaan treeneissä maaleja ole tehnyt. Ei anneta tilaa eikä aikaa ja ollaan iholla tiukasti kiinni, niin sekään ei ihmeitä pääse tekemään.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Vantaa