Evertonin kanssa pienillä resursseilla mahtavaa työtä jo vuosikymmenen poikineen tehnyt skottimanageri David Moyes ei ole toistaiseksi suostunut sitoutumaan seuraan. Mies on kertonut tekevänsä päätöksen tulevaisuudestaan kauden päätyttyä, kun hänen nykyinen sopimus loppuu.

Mies on suosittu manageri pelaajien keskuudessa ja häntä on yhdistelty milloin mihinkin Valioliigan suurseuraan sekä mm. sekaisin olevaan saksalaiseen Schalkeen, jonka päävalmentajatilanne ensi kaudeksi on vielä auki.

– Annan itsestäni irti niin paljon kuin pystyn. Olen keskustellut puheenjohtajamme kanssa tilanteestani, Goal.com siteerasi Moyesin perjantaina pitämää lehdistötilaisuutta ennen viikonlopun FA Cupin ottelua Oldhamia vastaan.

Yleisesti arvellaan, että Moyesin jatkopäätökseen saattaa vaikuttaa se, onnistuuko seura pääsemään ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Moyes hieman pyörittelee asiaa, mutta voisi luulla, että 49-vuotias manageri mielellään työskentelisi seurassa, jossa resurssit olisivat korkeammalla tasolla.

– Haluan nähdä kuinka pärjäämme cupissa ja kuinka menestymme liigassa. Suurella todennäköisyydellä en tee päätöstä jatkosuunnitelmistani vasta kuin kauden jälkeen. Voitte kysyä asiaa minulta vaikka joka viikko, mutta annan varmaankin aina saman vastauksen, Moyes kuittasi asiaa tivanneille toimittajille.

Everton taistelee Valioliigassa vielä Mestarien liigan paikoista. Sarjan kolme parasta saa suoran paikan kilpailuun ja neljäs pääsee karsintaan. Seura oli välillä jo kiinni paikassa, mutta on tällä hetkellä jäänyt kuusi pistettä neljäntenä olevasta Tottenhamista. Väliin mahtuu vielä Arsenal, joten paikka seurajoukkueiden ykköskilpailuun on kiven takana.

Sarjan viides ja kuudes, kuten FA Cupin voittaja, saavat paikan ensi kauden Eurooppa-liigaan.