HJK-luotsi Sixten Boström oli erittäin tyytyväinen, että seura sai vakuutettua jo viime kauden lopun Helsingissä pelanneen Mika Väyrysen. (uutinen)

– Hän tuo oman rutiinin ja kokemuksen ryhmään, millaista jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa. Rutkasti lisää taitoa ja määrätynlaistavarmuutta, etenkin syöttöpelaamiseen, Boström kuvailee pelaajaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Vielä kun hän pelasi joukkueessa jo viime kaudella ja tuntee kuviot entuudestaan, niin suuria muutoksia hänelle tai hänen perheelleen ei tule. Loistava hankinta senkin suhteen.

Boströmille Väyrysen tulon myötä HJK:n keskikenttä pullistelee maajoukkuetason miehiä, mutta valmentaja ei ota asiasta minkäänlaista stressiä.

– ”Väykkä” on yksi hyvä lisä ja tuo uuden mahdollisuuden kenttäkoostumuksien piirtelemiseen, jos niin sanotaan. En aio tästä stressiä ottaa. Kun on paljon hyviä pelaajia, niin ongelma on vain positiivinen. Kokeillaan varmasti erilaisia sommitelmia ryhmityksen suhteen.

– Toki ensin pitäisi saada tietynlainen peruspelaaminen toimimaan. Sen jälkeen voi tehdä pieniä muutoksia ja viilauksia sinne tänne. Parempi tehdä se niin päin kuin, että lähtee monella eri systeemillä pelaamaan ja lopulta kukaan ei oikein tiedä miten halutaan pelata.

Aloittaessaan HJK:ssa joulukuun alussa, mies kertoi kaipaavansa HJK:hon lisää johtavia pelaajia. Onko nämä juuri niitä?

– Kyllä Väyrynen, Teemu Tainio, ja Mikael Forssellkin, tietyllä tavalla, ovat johtavia pelaajia. Ja mitä olen huomannut, niin moni muukin pelaaja kasvaa siinä sivussa.

HJK:n seuraava peli on Liigacup-ottelu sunnuntaina MYPA:a vastaan kotihallissa Talissa.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Helsinki