Neljä kertaa perätysten maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Lionel Messi kohtaa kenties parin vuoden sisällä enemmän kilpailua FIFA Ballon d’Or -kisassa.

Brasilian maajoukkueeseen palannut Ronaldinho uskoo, että maan nouseva hyökkääjätähti Neymar nousee maailman parhaimmaksi pelaajaksi ohi Messin tulevina vuosina.

21-vuotias superlupaus on yhdistetty siirtohuhuissa kaikkiin maailman huippuseuroihin. Brassi on tästä huolimatta jatkanut sinnikkäästi pelejään Santosin riveissä, mutta muutaman vuoden sisällä nuorukainen siirtynee Euroopan näyttämöille.

Ronaldinhon mielestä maailman parhaan pelaajan titteli kuuluu tällä hetkelle Messille, mutta tuo asetelma tulee muuttumaan.

– Messi on ollut paras kolme tai neljä viimeistä vuotta maailmassa – hän on ollut niin tasaisella tasolla, millaista maailma ei ole ennen nähnyt, Ronaldinho tokaisi Daily Mail -lehden mukaan.

– Neymar on kuitenkin nuori enkä voi selittää kuinka erikoinen hänestä tulee. Kahden tai kolmen vuoden sisällä hänestä tulee paras pelaaja.

Enemmän yhteisiä pelivuosia Messin kanssa

Ronaldinho muistaa ylistää myös puheissaan Messiä. Häntä harmittaa, ettei hän pelannut useampaa kautta argentiinalaisen kanssa yhdessä Barcelonassa.

Ronaldinho oli jalkapallomaailman suurimpia tähti katalonialaisseurassa, kun Messi teki vasta tuloaan ryhmään.

– Kadun ainoastaan sitä, etten pelannut useampia kausia Lionel Messin kanssa. Hän on hyvä ystäväni, Ronaldinho kertoo.