Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan maan jalkapalloliitto joutuu maksamaan miljoona dollaria eli n. 800 000 euroa siitä, että sai Argentiinan ystävyysotteluun Tukholman uunituoreelle Friends Arenalle.

Lehden mukaan summasta saadaan 15-20 prosentin alennus, mikäli Argentiinan ykköstähti Lionel Messi ei ole mukana.

– On olemassa hinta Messin kanssa ja ilman häntä, vahvistaa maajoukkueotteluiden televisio-oikeudet omistavan Kentaro-yrityksen toimitusjohtaja Philippe Huber Sportsbladetille, mutta ei ota kantaa esitettyihin summiin.

Argentiina-kamppailu keskiviikkona on jo kolmas huippuottelu puolen vuoden sisään Ruotsissa. Tukholmaan rakennetun, yli 50 000 katsojaa vetävän, Friends Arenan avausottelussa marraskuussa vastassa oli Englanti ja elokuussa länsinaapurimme isännöi Brasiliaa Råsundalla.

– Päätökset vastustajista tehdään urheilullinen puoli edellä, painottaa Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson, mutta kertoo myös, että lipunmyynnistä ja kansainvälisistä televisio-oikeuksista jää suuri summa myös viivan alle.

Ruotsin maajoukkueen status maailmalla on kovaa luokkaa, mistä kertoo suoraan yo. maiden suostuminen ystävyysotteluihin. Löytääkö liitto ja oikeuksia hallinnoiva Kentaro enää yhtä kovia nimiä tulevaisuudessa?

– En tiedä yhtään maata, joka olisi pelannut samassa ajassa näin laadukkaita joukkueita vastaan. Mutta enää en tiedä mistä löydämme löydän samanlaisia lisää. Ehkä ensi vuonna vastassa on Viro, Latvia ja Liettua.. hah hah, kunhan leikittelen, Huber naurattaa ja lupailee rivien välistä lisää huippukohtaamisia myös tulevaisuudessa.