Bundesliiga-kauden yhden yllättäjäjoukkueen Sami Hyypiän luotsaaman Bayer Leverkusenin lento on hieman yskinyt viime viikkoina ja torstaina joukkue putosi Benficalle Eurooppa-liigassa kahden ottelun yhteismaaleilla 1-3-lukemin.

Hyypiä painottaa miehistölleen, että ajatukset pitää mahdollisimman nopeasti siirtää tulevaisuuteen.

– Pelatessani itse opin, että pettymyksen jälkeen on palattava päiväjärjestykseen pelaamalla tai harjoittelemalla. Meillä on mahdollisuus puhdistaa kilpemme heti sunnuntaina, Hyypiä kertoi seuran kotisivuilla.

Leverkusen kohtaa sarjan jumbon Greuter Fürthin, joka vaihtoi äskettäin päävalmentajaansa. Ottelussa suurin riski on lähteä siihen ajatuksella helposta iltapuhteesta.

– Emme missään nimessä aio aliarvioida Fürthia. Valmentajan vaihto voi tuoda heille pienen sysäyksen. Tehtävästämme tulee hankala.

Leverkusen voitti edellisen ottelun liigassa, mutta pelasi sitä ennen kolmesti ilman voittoa. Joukkue taistelee tiukasti sijoista ylivoimaisen ykkösen, Bayern Münchenin, takana.

Kakkosena oleva Borussia Dortmund on vain pisteen Hyypiän suojatteja edellä. Takana vaanii Frankfurt kolmen pisteen päässä ottelun enemmän pelanneena.