Lionel Messi allekirjoitti torstaina uuden vuoteen 2018 asti voimassaolevan sopimuksen. Aiempi sopimus oli raukeamassa kahta vuotta aiemmin.

Goal.com:n mukaan Messin vuosipalkka on 11 miljoonaa euroa vuodessa nettona. Eräissä lähteissä palkan mainitaan olevan 16 miljoonaa euroa, mutta summa lienee sama, jos lasketaan edellinen summa veroineen.

Palkka ei ole ylivertainen. Mm. Barcelonasta Antzi Machakalakaan taannoin siirtynyt Samuel Eto’o tienaa öljymiljardöörin omistamassa seurassa yli 20 miljoonaa euroa kaudessa.

Messin tulevaan palkkaan on lisäksi sidottu erinäisiä bonuksia ja vuosikorotuksia, jotka nostanevat hänet Eto’on ohi ajan mittaan. Lisäksi eri arvioiden mukaan Messi tienaa 15-20 miljoonaa euro vuodessa sponsorisopimuksillaan, joiden ansiosta hänen kokonaisansiot ovat jalkapallomaailman korkeimmat.

250 miljoonaa euroa

Suorastaan tähtitieteellinen on puolestaan Messin sopimuksen ulosostopykälä – peräti 250 miljoonaa euroa. Nykyistä siirtosummaennätystä pitää hallussaan Cristiano Ronaldo, josta Real Madrid maksoi ManU:lle vuonna 2009 peräti 93 miljoonaa euroa. Messin hintalapun vieressä summa ei yhtäkkiä näytäkään valtavalta.