90-vuotisjuhliaan viime vuonna viettänyt TPS järjestää ensi toukokuussa kansainvälisen hyväntekeväisyysottelun, johon vieraaksi saapuu AC Milanin entisiä tähtipelaajia. AC Milan Glorien joukkue saa tapahtumassa vastaansa suomalaisista jalkapallolegendoista kootun joukkueen.

Suomen joukkueen kapteenina tuossa ottelussa toimii Italiassa pelannut TPS-kasvatti Mika Aaltonen. Ottelu pelataan 24.5.2013 Turussa.

– Suomalainen jalkapallokulttuuri kaipaa välillä kansainvälistä piristystä ja uskomme, että AC Milan edustaa parhaimmillaan sitä. Joukkue on voittanut Mestareiden liigan peräti seitsemän kertaa ja 2000-luvullakin kaksi kertaa, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande sanoo seuran verkkosivuilla.

– Lähdemme siitä, että saamme luotua yleisöystävällisen ja rennon tapahtuman, jossa nähdään ja koetaan tunnetta, nostalgiaa ja jalkapallon hienouksia. Ottelun lisäksi Milan-tähtien vierailusta suunnitellaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa laajempaakin tapahtumaa.

Mukana huippunimiä

AC Milan Glorien joukkue koostuu 1980-, 1990- ja 2000-lukujen tähtipelaajista. Euroopan kautta aikojen toiseksi menestynein seurajoukkue saapuu Suomeen noin 20 pelaajan vahvuudella.

Mukaan ovat jo lupautuneet entinen Italian maajoukkueen kapteeni Franco Baresi sekä entinen hyökkääjä Daniele Massaro. 2000-luvun pelaajista mukana on ainakin kaksi maailmanmestaria, Massimo Oddo sekä Gianluca Zambrotta.

Italian ja Espanjan liigojen maalikuninkuudet aikanaan voittanut hyökkääjä Christian Vieri on puolestaan Italian kaikkien aikojen paras maalintekijä MM-tasolla yhdessä Roberto Baggion ja Paolo Rossin kanssa. Mukaan ovat tulossa myös 57 Italian A-maaottelua pelannut puolustaja Christian Panucci sekä maalivahti Massimo Taibi.

– Suomen joukkueen kokoonpano julkistetaan kevään mittaan. Samoin AC Milan Glorien nimilista täydentyy lähempänä tapahtumaa, mutta on jo nyt erittäin kova. Näillä pelaajilla on maailmanmestaruuksia, Mestareiden liigan voittoja sekä tuhansia arvokisaotteluita, muita maaotteluita sekä tietysti otteluita maailman parhaissa liigoissa, Casagrande muistuttaa.