Mika Väyrynen teki perjantaina kahden vuoden sopimuksen HJK:n kanssa ja mies on valittu jälleen myös maajoukkueeseen, joka kohtaa ystävyysottelussa Israelin ensi keskiviikkona vieraskentällä.

Miehellä on kuitenkin edellisen maajoukkuereissun jäljiltä kylkivamma, joka saattaa estää pelaamisen viikonloppuna Liigacupissa sekä Huuhkaja-paidassa.

– Kylkeen tuli Thaimaa-pelissä ruhje. En huomannut sitä edes pelin aikana. Sitä olen parannellut ja nyt pitää tehdä päätös miten jatketaan tuleva viikonloppu ja ensi viikko, Väyrynen kertoi SuomiFutis-sivustolle perjantaina.

– Jos kyljessä on murtuma, niin sen pitää antaa luutua. Kivun kanssa saa pelata, minkä itse vain kestää lääkkeiden kanssa. Tietenkin tässä vaiheessa vuotta on turha riskeerata enempää, kun tärkeimmät pelit ovat vasta tulossa.

Mies katselee lääkärien kanssa tilannetta vielä ennen sunnuntain MYPA-ottelua.

– Jos en ole sunnuntaina pelikunnossa, niin en luultavasti lähde myöskään maajoukkuematkalle. Turha tässä vaiheessa paikkoja on enempää rikkoa.

Muuten miehen paikat ovat kunnossa ja aiemmat vaivat ovat menneen talven lumia.

– Syksyllä minulla oli nivusten kanssa ongelmia, mutta ne hoidettiin kuntoon heti kauden jälkeen.

Isrealin turvallisuustilanne mietityttänyt

Väyrynen kertoo, että tuleva maajoukkueottelu Israelissa on hieman mietityttänyt.

– Onhan tuossa taas luettu tänään ja eilenkin lehdistä, että siellä on ollut pientä ongelmanpoikasta, mutta eiköhän siellä ole kaikki kunnossa, kun maajoukkue menee sinne. Turvallisuuspäällikkö on sanonut, että siellä on ihan hyvä olla.

Lue tästä HJK-luotsi Sixten Boströmin mietteet Väyrysen jatkosta.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Helsinki