Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa perjantaina Veikkausliigasta Ykköseen pudonneen Valkeakosken Hakan. Ottelussa lyövät yhteen kaksi ensi kauden suosikkia. SJK oli viime kaudella Ykkösessä toinen ylivoimaisen RoPS:n jälkeen.

SJK:lla on allaan eriskummallinen ottelu AC Oulua vastaan. Avauspuolikkaan jälkeen oululaiset johtivat kolmella maalilla, mutta SJK nousi lopulta 5-3-voittoon.

– Loistava nousu tokalla jaksolla ja näytti jengin luonteen. Jätkät tiesivät, että ei ollut tarpeeksi hyvä. Viisi maalia Oulua vastaan tokalla jaksolla oli hyvä suoritus, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi seuran videohaastattelussa.

Hakalla puhaltaa uudet tuulet, kun Harri Kampman on ottanut seuran komentoonsa. Seuran iskukyky Ykkösessä tulee olemaan hyvää luokkaa, ainakin jos nimilistaa katsotaan paperilla.

– Haka on rutinoitunut joukkue, jolla on kovia liigastatuksen omaavia pelaajia. Hyvä testi meille. Se on 95-prosenttisesti sitä, mitä me tehdään ja viisi prosenttia vastustajaa. Toivottavasti ollaan opittu aiemmista virheistä.

– Hyvää peleissä on ollut se, että paikkoja on luotu, kunhan viimeistely saadaan kuntoon. Totuus toki on, että puolustus voittaa mestaruuksia eikä voida vastustajaa päästää 3-0-johtoon.

SJK-Haka ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport-areenalla perjantaina klo 18.15 alkaen.

Katso Valakarin haastattelu kokonaisuudessaan tästä.